Защо изгоря 5-годишната Калина? Полицията отрича грешка на огнеборците

Огънят в къщата лумнал за минути.

5-годишната Калина умря с писъци в огнен ад в дома на семейство на кюстендилската ул. "Антим I" в чътвъртък вечерта, съобщиха от полицията. Съседите чували писъците на момичето, но не могли да помогнат.

В квартала са готови да обвинят и огнеборците, чиято техника аварирала и се забавили, нямали и вода. Шефът на областната дирекция на полицията ст. комисар Елиан Стамболийски каза, че това са неверни интерпретации, според него екипите са действали бързо и навременно.

Майката на детето, 41-годишната Зорница, която според информирани работи в министерсвото на земеделието, е с тежки изгаряния, над 50 %, казаха от спешното отделение на кюстендилската болница. С 20% изгаряния е синът x Евелин Иванов /22 г/. И двамата са закарани в "Пирогов" още вечерта на трагедията=

Пожарът в жилището на Кирил Иванов /50 г./, който се занимавал със земеделие, станал след 20 ч в четвъртък. Въпреки топлото време синът Евелин, който според познати на семейството е студент в Китай, но си бил вкъщи, решил да запали камината. За да се разгори по-бързо, сипал нафта, наблизо имало и шише с бензин, установило разследването. За секунди помещението пламнало.

"Чухме детски писъци и видяхме, че покривът на съседната къща е в пламъци. Имаше и леки гърмежи - вероятно от прозорците и стъклата", разказаха ужасените съседи. Пожарът лумнал много бързо и изпепелил втория етаж на къщата за минути. Обхванал и покрива.

Повече от час огнеборците търсили тялото на изгорялата Калина. Образуваното досъдебно производство по случая ще установи причините за лумналия огън и какво точно се е случило.

Семейството доскоро живеело в София, отскоро се установил в кюстендилския си дом, след като направили ремонт, коментират в квартала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини