5 тапи заради ремонти по "Хемус" и "Тракия" и това лято

И това лято ще има тапи към морето заради ремонти по АМ "Хемус" и АМ "Тракия", съобщи "Дарик". На магистрала "Хемус" ще бъдат ремонтирани общо три съоръжения, каза регионалния министър Лиляна Павлова.

"Започваме с дясната тръба на тунела "Витиня", после дясната тръба на тунела "Ечемишка" по магистрала "Хемус". Това са двете тръби в най-лошо състояние, към които ще насочим нашите усилия", уточнява Павлова.

Ще бъде ремонтиран и виадуктът "Елешница" на магистрала "Хемус". Два ремонта ще има и на магистрала "Тракия", уточни шефът на пътната агенция Лазар Лазаров.

"Съоръженията са тези, които останаха след ремонтните дейности миналата година по магистрала "Тракия" в района на Пловдив. Това са съоръженията при възела и жп надлеза при Пловдив, към пътя за Карлово.

Следващото е на река Стряма, около 135 км. Тази година участъците ще бъдат къси, тъй като се ремонтират основно точкови обекти - виадукти и тунели. Няма да има дълги преходи с двупосочно движение. Но ще има участъци, в които ще има намаляване на скоростта и прехвърляне в другата лента", обясни инж. Лазаров.

Очаква се ремонтите да стартират след 10 май , за да не се затруднява движението през почивните дни около Великден и Гергьовден, но ще продължат през цялото лято до началото на зимата.

 В момента стартира рехабилитацията на пътната мрежа в страната след зимния сезон, като се очаква тези ремонти да приключат през юни.

Пътната агенция започва и авариен превантивен ремонт за изкърпване на цялата пътна мрежа. През април ще бъдат рехабилитирани магистралите и първокласните пътища, а през май и юни - второкласните и третокласни участъци.

Коментари

Задължително поле