Шефът на асоциацията на автомобилните инструктори: Корупцията е по-голяма, откакто изпитват само хора от ДАИ

"Корупцията в сектора стана по-голяма, откакто на теоретичния изпит по кормуване присъстват само служители на ДАИ. Причината е, че така по-лесно се организира самото преписване, отколкото ако в изпитващата комисия има и представители на частните фирми, които провеждат курсовете по шофиране", заяви председателят на Асоциация за квалификация на автомобилистите Красимир Георгиев.

По думите му в бизнеса с купуването на изпити и съответно на шофьорски книжки се „въртят между 15 и 20 млн. лв.”. Георгиев поясни, че това са много груби сметки, предаде БТВ.

Председателят на Асоциация за квалификация на автомобилистите е убеден, че няма как кабинетите, уличени в продажба на изпити, да нямат подкрепа от най-високо ниво. По този начин неграмотни хора взимат изпитите по теория на кормуването срещу заплащане.

"Очаква се ситуацията да се влоши, тъй като се увеличава процентът на неграмотни българи", допълни Георгиев. По думите му колкото по-неграмотен е един човек, толкова по-лесно е да бъде манипулиран. „Стига се до случаи, в които са искали 2000 лв. на човек само за изпита на листовки”, каза още той.

"Искам тотални преструктуриране на бранша, заяви Председателят на Асоциация за квалификация на автомобилистите. Още след празниците ще поискаме спешна среща с министър Московски, за да обсъдим какво и как може да се промени", допълни той.

Коментари

Задължително поле