На 24 август 2019 да почерпят

„Лудогорец“ втори по шутове в Лига Европа

Г-7 в очакване на нов трус от Тръмп Срещата на най-развитите икономики започва утре

Шест членки на ЕС приемат 356 мигранти от кораб до Малта

Космическа сянка тегне над местните избори Ретроградният Меркурий залага капан, сочи прогнозата на астролога Светлана Тилкова - Алена

Пожар избухна на ферибот в Индонезия, трима загинаха

Ердоган се чул по телефона с Путин, ще посети Русия на 27 август

Бразилия няма пари да се справи с пожарите в Амазония

Бурак Дениз остана на сухо

Авантаджии с палатки превзеха плажа на Крапец Румънци отдават незаконно каравани под наем на пясъка, български “еколози” ползват гората за тоалетна

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Китай с нови мита за внос на американски стоки, Тръмп обеща отговор

Борис Джонсън: Ще връщаме обратно мигранти, които прекосяват Ламанша незаконно

Голям пожар гори до село Бегово Засега няма опасност за населението

Крадците на данни от НАП опитвали да заметат следите си Файл, изтрит от Кристиян, напълно идентичен с получен в редакцията на “Капитал”

Освен бурките в Пловдив ще забраняват и религиозната агитация

Освен забрана на носенето на бурки, каквато вече бе приета в Пазарджик и Стара Загора, в Пловдив възнамеряват още този месец да сложат край и на ширещата се религиозна агитация чрез раздаване на безплатни книги и дипляни.

Това предвиждат предложенията на общинските съветници от групата на Патриотичния фронт – НФСБ-ВМРО за изменения в Наредбата за обществения ред, които ще бъдат гласувани на следващата сесия на местния парламент на 19 май (четвъртък).

Патриотите не са съгласни религиозни символи, каквито се явявят бурките, да бъдат афиширани на публични места и предлагат сериозни санкции от 300 до 500 лв. при първо нарушение и глоба от 1000 до 1500 лв. за повторно.

„Мотивът ни да внесем това предложение е, преди да се появят хора, облечени по този начин по центъра на градовете, да ги спрем с наредба. Пловдив не е защитен от подобно влияние и не е запазен от ислямизиране на гетото заради близостта на града с Асеновград и Пазарджик, където има такива настроения и хора, обличащи се по този начин“, коментира общинският съветник от Патриотичния фронт Александър Сиди.

Той очаква зад предложението на групата им да бъде подкрепено от управляващата Пловдив коалиция начело с ГЕРБ и от всички политически сили, представени в местния парламент, сред които от ноември 2015 г. не е ДПС.

Освен забраната за носене на облекла и аксесоари, покриващи лицето, и на други видове религиозно облекло и символи, които са в разрез с морала и традициите у нас, от ПФ предлагат и за забрана на каквато и да е била дейност на вероизповеданията в детските градини и учебните заведения, както и на всички места, където се събират деца.

От коалицията НФСБ-ВМРО настояват да се забрани с общинска наредба и религиозната агитация по улиците на Пловдив чрез раздаване на безплатни книги, дипляни и брошури, както и прокламирането на чудодейни, лечебни и целителни ефекти от дейността на вероизповеданията, освен ако последните не са с доказан клиничен ефект.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.