Освен бурките в Пловдив ще забраняват и религиозната агитация

Освен забрана на носенето на бурки, каквато вече бе приета в Пазарджик и Стара Загора, в Пловдив възнамеряват още този месец да сложат край и на ширещата се религиозна агитация чрез раздаване на безплатни книги и дипляни.

Това предвиждат предложенията на общинските съветници от групата на Патриотичния фронт - НФСБ-ВМРО за изменения в Наредбата за обществения ред, които ще бъдат гласувани на следващата сесия на местния парламент на 19 май (четвъртък).

Патриотите не са съгласни религиозни символи, каквито се явявят бурките, да бъдат афиширани на публични места и предлагат сериозни санкции от 300 до 500 лв. при първо нарушение и глоба от 1000 до 1500 лв. за повторно.

"Мотивът ни да внесем това предложение е, преди да се появят хора, облечени по този начин по центъра на градовете, да ги спрем с наредба. Пловдив не е защитен от подобно влияние и не е запазен от ислямизиране на гетото заради близостта на града с Асеновград и Пазарджик, където има такива настроения и хора, обличащи се по този начин", коментира общинският съветник от Патриотичния фронт Александър Сиди.

Той очаква зад предложението на групата им да бъде подкрепено от управляващата Пловдив коалиция начело с ГЕРБ и от всички политически сили, представени в местния парламент, сред които от ноември 2015 г. не е ДПС.

Освен забраната за носене на облекла и аксесоари, покриващи лицето, и на други видове религиозно облекло и символи, които са в разрез с морала и традициите у нас, от ПФ предлагат и за забрана на каквато и да е била дейност на вероизповеданията в детските градини и учебните заведения, както и на всички места, където се събират деца.

От коалицията НФСБ-ВМРО настояват да се забрани с общинска наредба и религиозната агитация по улиците на Пловдив чрез раздаване на безплатни книги, дипляни и брошури, както и прокламирането на чудодейни, лечебни и целителни ефекти от дейността на вероизповеданията, освен ако последните не са с доказан клиничен ефект.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини