Уникална катастрофа - шофьор заби буса си като пътен знак в нива

При движението с висока скорост шофьорът подбрал указателни табели. Снимки: ЦВЕТЕЛИНА ГЕОРГИЕВА

Микробус "Мерцедес Спринтер" излезе от пътя край шуменското село Мадара, отнесе указателна табела и се заби вертикално в нива, а шофьорът и пътниците останаха невредими. Чудото станало на Великден и през почивните дни возилото беше абсолютна атракция на пътя. Бдителни шофьори засипаха с обаждания телефон 112.

Първият сигнал за зрелищното произшествие постъпил към 7 часа от водач на преминаващ автомобил. На мястото веднага била изпратена патрулка, която заварила само преобърнатия бус с шуменска регистрация. Нямало хора нито в автомобила, нито край него.

Направен бил обход и след издирвателни действия на околовръстния път за Бургас са засечени трима здраво пияни мъже. Пред полицейските служители те признали, че са пътували с буса от кв. Мътница към Шумен. Катастрофирали, но водачът напуснал местопроизшествието. Установена е самоличността му, но до 2 май Якуб Я./31г./ бил неоткриваем. Вечерта в понеделник сам отишъл в полицейското управление в Шумен и обяснил, че се изплашил много и затова се крил.

На мъжа който е от село Oсеновец, Шуменско, е съставен акт за произшествието. Нямало как да бъде тестван с дрегер. Сам трябва да махне и "паметника" със забита табела между гумите.

Коментари

Задължително поле