Нова британска партия опитва да спре Брекзит

Дъщерята, убила майка си, получила инсулт “Мъките свършиха”, написала жената

Сотир Цацаров възложи делото за прегазената жена в село Търнава на Софийската окръжна прокуратура

Изригна вулканът Синабунг на остров Суматра

Борисов и Орбан поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски

Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

Съвместно учение на морска пехота и артилерия се проведе в Дагестан

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Килими столетници показаха в Чипровци

Чипровски килими, някои от които създадени преди век, показаха майстори тъкачки на изложба в залата на община Чипровци. Планинското градче събра стотици гости на традиционния си събор и празник на килима, който се организира вече за трети път.

Сред магическите шарки на старите черги местни тъкачки демонстрираха пред публика отблизо и дaлеч целия процес на производство – от преденето на вълната, през багренето с природни бои до раждането на килимите върху вертикален стан.

“Традицията на производство на чипровски килими е вписана в Световната представителна листа на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО. Това е заслужено признание за нашите традиции и таланта на хората ни, но е и надежда за възраждане на килимарството в Чипровци”, каза кметът на общината Пламен Петков.

От разпънатите пред общината шатри гостите можеха да си купят оригинални пана с чипровски шевици, домашно приготвени сладка, мед от планински поляни и ръчно изработени сувенири.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.