Търсят неизвестен извършител за пожара в „Арсенал“

Прокуратурата води разследване срещу неизвестен извършител за пожара във военния завод „Арсенал“, при който загинаха специалистът по взривове и зам.-директор на „Завод 3“ инж. Върбан Пешков, на 53 г., и монтьорът Румен Райчев на 41 г.

На този етап са приключили разпитите на свидетели, но привлечен за обвиняем за инцидента няма, съобщи за „Труд“ прокурор Нейка Тенева от окръжната прокуратура в Стара Загора.

Все още се чакат и заключенията от назначените технически експертизи. Те трябва да покажат причините за инцидента и най-вече как е действала машината, на която са работили двамата загинали. Според първоначалната информация именно настройването й е довело до фаталния край за работниците, които загиват на място в цех 3.

Тогава на косъм от смъртта се отървават четирима техни колеги, които са сред свидетелите по случая. От прокуратурата уточниха, че срокът за разследването е два месеца, но той може да бъде удължен. Оттам не изключват да открият и нови свидетели, които да разкрият факти около инцидента.

Междувременно пред „Труд“ работници от „Арсенал“ изразиха опасенията си, че има вероятност отново да не се намерят виновни за трагедията и нещата да бъдат покрити.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини