На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Михаил Миков: Новият избирателен кодекс е път без посока

Новият избирателен кодекс е допълнително объркване, път без посока. Това заяви във вторник във Велико Търново лидерът на БСП Михаил Миков.

„Очевидно в началото управляващите тръгнаха с едни политически виждания, а накрая ги ревизираха под разпореждането на премиера Борисов, защото напреженията в управляващата конструкция станаха твърде големи по различни въпроси. Накрая излезе ни рак, ни риба. За съжаление се създават сериозни предпоставки за ненормална организация по време на избори”, добави Михаил Миков.

Той поясни, че ЦИК ще бъде натоварена с отговорности, за които нито има бюджет, нито пък разполага с правомощия да разпорежда на кметовете и областните управители.

„Така отговорностите се прехвърлиха от Министерски съвет към ЦИК, което не се е случвало 25 г и се стигне до обърканите решения по организацията на изборите в чужбина. Има много неясноти, но прави впечатление опитът правителството да се разтовари от отговорността”, обяви Миком.

Лидерът на социалистите сподели, че в БСП обмислят да атакуват новия Избирателен кодекс пред Конституционния съд. Миков обаче категорично отказа на този етап да оповести какви стъпки ще предприеме левицата и заяви, че ръководството на БСП ще изчака реакцията на президента.

„Честно казано обаче и сега и преди не съм очаквал много от Росен Плевнелиев. Ние имаме готовност за събиране на подписка за провъзгласяване на противоконституционно решение”, уточни Миков.

Той добави, че ако държавният глава наложи вето, няма да атакуват избирателния кодекс пред Конституционния съд.

„Защото Законът не е публикуван и ако бъде наложено вето, той ще бъде подложен отново на гласуване в Народното събрание. Ще има президентски избори!Нека мине конгреса на БСП и спокойно ще обсъдим кандидатурата със социалистите, с органите на партията, с партньорите ни в по-широк кръг”, подчерта Миков.

Той присъства на честването на 125 г от първата социалистическа сбирка, което се проведе в парк „Нокола Габровски” във Велико търново, по-известен като лозето на Габровски. Беловлас социалист посрещна Миков с китка от четирилистни детелини.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.