По-голяма част от българите останаха в страната за великденските празници

По-голяма част от българите останаха в страната за великденските празници, съобщи Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма за "Фокус". Той обясни, че сънародниците ни са проявили интерес както към планинските курорти, така и към морските и дори се е наложило 25 хотела по Черноморието допълнително да отворят врати, за да поемат всички туристи.

Румен Драганов посочи още, че българите преоткриват забележителностите в страната ни и вътрешният туризъм се засилва.

„Голяма част от културните и исторически паметници предизвикаха интерес, въпреки възникнали спорове за реконструкциите и реставрациите на някои от тях. Има и нововъзникнали туристически атракции като намерените мощи на Св. Йоан Кръстител, което генерира много голям туристически поток към Созопол.

Също така развитието на селския туризъм, етнографските сбирки, фолклорни традиции, кулинарията, младежкият туризъм и екстремният туризъм се възобновиха на много места в страната“, коментира Драганов.

Той каза още, че за абитуриентските балове младежите търсят почивки както в страната, така и в чужбина. Той допълни, че сред чуждестранните дестинации най-предпочитани са съседните държави като Гърция, както и други страни от Европа като Италия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини