Половин година след местния вот броят наново гласове в една секция във Варна

Шест месеца след местните избори във Варна броят гласовете за общински съветници в една секция. Това е постановил Върховният административен съд по жалбите срещу резултатите от вота за местен парламент.

Преброяването на бюлетините ще стане в секция в район "Приморски", където са гласували малко над 300 избиратели или 0.2 % от общо 126 000 в града, които избраха на 26 октомври новия Общински съвет. Това няма как да доведе до касиране на изборите, категоричен е шефът на РИК Варна Велин Жеков. Освен това в мотивите на върховните магистрати изрично се посочва, че твърденията за нарушения на всички жалбоподаватели - от БСП, АБВ, "Движение 21" и други, включително и от кандидати за общински съветници като физически лица, не се потвърждават.

От 1600 протокола ще се провери само един, който не може да обърне вота на варненци, даден преди половин година. За сравнение след изборите през 2007 г. със съдебно постановление след обжалване наново са броили бюлетини в 30 секции и най-малко в дузина след това на изборите през 2011.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони