Кунева: Второкласникът Боян ми помогна. Променят графата в бележника Забележки на Бележки

"Когато те похвалят, ти порастват крила! Привърженик съм за поощряването на добрите постъпки и ще се боря срещу агресията в училище." Това казала вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева, цитирана от пресцентъра на МОН, на 8-годишния Боян Ганев, който й изпрати критично послание. Ученикът от II клас в столичното 51 СОУ е гостувал в министреството по покана на Кунева.

Второкласникът написа отворено писмо до шефката на МОН с въпроса защо в бележника няма графа за похвали, а само за забележки.

"Ще предложа на експертите за следващата учебна година съдържанието на бележника да се промени", заявила Кунева. Възможно било графата ЗАБЕЛЕЖКИ да се преобразува в по-неутрална форма и да бъде заменена с БЕЛЕЖКИ.

"Една добра дума може да даде повече кураж на ученика, отколкото непрекъснатите критика и забележки - казала още министър Кунева - Боян ми помогна, защото се опитваме да променим подхода в образованието. Има два начина на мислене. Единият е оценка и строг контрол. Другият е от първи до четвърти клас да не се напрягат децата. Аз бих казала - окуражете ги и те ще извадят най-доброто от себе си. Гледната точка на Боян подкрепя второто и се надявам това да се сбъдне."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини