Пускат чартърни полети от Кувейт до Варна и Бургас

Снимки: Веселина Ангелова

За първи път ще бъдат пуснати чартърни полети от Кувейт до летищата във Варна и Бургас. Така броят на туристите от азиатската държава, които ще посетят през летните месеци България се очаква значително да надхвърли 3000 души. Това обяви в четвъртък във Велико Търново посланикът на Кувейт у нас Якуб Юсеф Ал Атиики.

По време на среща с кмета болярския град Даниел Панов, дипломатът съобщи още, че старата столица е включена в маршрута на туристите. Гостът и градоначалникът обсъдиха бъдещо сътрудничество между Велико Търново и кувейтски град, като целта е културен и бизнес обмен. Панов запозна посланика с историята на града, с инвестиционните проекти на общината, плановете за старото военно училище, богатия културен календар и с възможностите за инвестиции.

Дипломатът прояви интерес дали в старата столица има възможност за развитие на медицински туризъм. Якуб Юсеф Ал Атиики сподели, че е впечатлен от Велико Търново.

“С моя приятел Даниел Панов ще работим активно за развитието на отношенията между България и Кувейт и по- специално за побратимяване на градове и установяване на трайни бизнес партньорства”, каза дипломатът.

Якуб Юсеф Ал Атиики заяви, че фолклорни групи от Кувейт активно ще се включат в културния календар на старата българска столица. “Благодаря на Даниел Панов за топлото посрещане. За пръв път срещам толкова активен кмет”, възкликна дипломатът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини