Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Министър Ангелкова: Започваме дебат за повишаване на минималната застраховка за туроператори Tой е актуален и в чужбина след фалита на “Томас Кук”

MU-Vi.tv представя филм за Варна в Културния институт на България в Берлин

Разследват пловдивски полицай, взимал заеми без да ги връща

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 20 ноември 2019 г.

Волейболната федерация за натиска: Голословни твърдения

Причината за смъртта на 3-годишното дете от София е пневмония

Вучич: Имам хронично заболяване

Бялото братство с изненадваща прогноза на Учителя за България Могат да останат 300 хиляди българи, но възложената им от небето мисия - ще изпълнят, казал Дънов

Перничани твърдят, че графикът на водния режим не се спазва

Вицепремиерът Николова: Работим за изграждането на всеобхватно българо-индийско партньорство

Пускат чартърни полети от Кувейт до Варна и Бургас

Снимки: Веселина Ангелова

За първи път ще бъдат пуснати чартърни полети от Кувейт до летищата във Варна и Бургас. Така броят на туристите от азиатската държава, които ще посетят през летните месеци България се очаква значително да надхвърли 3000 души. Това обяви в четвъртък във Велико Търново посланикът на Кувейт у нас Якуб Юсеф Ал Атиики.

По време на среща с кмета болярския град Даниел Панов, дипломатът съобщи още, че старата столица е включена в маршрута на туристите. Гостът и градоначалникът обсъдиха бъдещо сътрудничество между Велико Търново и кувейтски град, като целта е културен и бизнес обмен. Панов запозна посланика с историята на града, с инвестиционните проекти на общината, плановете за старото военно училище, богатия културен календар и с възможностите за инвестиции.

Дипломатът прояви интерес дали в старата столица има възможност за развитие на медицински туризъм. Якуб Юсеф Ал Атиики сподели, че е впечатлен от Велико Търново.

“С моя приятел Даниел Панов ще работим активно за развитието на отношенията между България и Кувейт и по- специално за побратимяване на градове и установяване на трайни бизнес партньорства”, каза дипломатът.

Якуб Юсеф Ал Атиики заяви, че фолклорни групи от Кувейт активно ще се включат в културния календар на старата българска столица. “Благодаря на Даниел Панов за топлото посрещане. За пръв път срещам толкова активен кмет”, възкликна дипломатът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.