Лола ди Мола на модното събитие на годината в Манхатън

Сара Джесика Паркър

Едно от най-очакваните събития в света на модата, провеждащо се от 1948 г. насам в Манхатън, и тази година събра известните лица. Да бъдеш един от присъстващите не е никак лесно. Само входът струва 30 000 долара и Ана Уинтур, патрон на събитието от 1999 г. и главен редактор на Vogue, трябва да одобри избора на поканените лица. Празникът отбелязва и откриването на пролетната изложба на Института по костюмите към музея Метрополитън в Ню Йорк, която тази година е посветена на връзката между модата и технологиите. Изложбата, спонсорирана от Apple, представя над 100 костюма, в които се съпоставят класически техники, използвани в модата от кутюр, с възможностите на новите технологии като 3D принтиране и лазерно рязане. В съвременния свят влиянието на технологиите е повече от очевидна, а дизайнери като Карл Лагерфелд и Раф Симънс представиха свои модели на изложбата.

На благотворителния бал се показаха много красиви, но несъобразени с тематиката тоалети. В изобилие бяха и нелицеприятните такива, тематични или не. Предлагам ви една бърза разходка по високотехнологичния килим на МЕТ Гала 2016, за да преценим как известните и богатите интерпретираха темата на вечерта Manus x Machina - “Мода в епоха на технологии“.

Сара Джесика Паркър

Тази година Сара Джесика Паркър успя да разочарова почитателите си, облечена в невинно бяла компилация от пиратски костюм и рококо мотиви на модна къща Monse. Оказа се, че детайлите по костюма са резултат от високи технологии, но това не е достатъчно, за да оправдае леко комичната визия на актрисата. Единственото цветно петно в тоалета на хибрида между Кари Брадшоу и Джак Спароу бяха тюркоазени обувки от колекцията на самата SJP. Злите езици говорят, че красивите творения подозрително много приличат на оригиналите на маестро Бланик, и че не издържайки на гламура на вечерта са позагубили част от украсата си по някое време.

Мадона

Русата амбиция определено не е във форма, и то не само физическа! Тоалетът в черно на Givenchy, включващ много дантела, мускетарски ботуши и излишно прозрачни участъци, разкрива неподходящи части от анатомията на 57-годишната звезда, както и вероятни психически проблеми. Може би най-лошата част от цялата визия на Мадона е комбинацията от пошла прозрачност и смехотворната „игра“ с бижутата, за която подразбрахме, че е изцяло нейно решение. Дизайнерката на скъпоценните украшения Neil Lane, с общо тегло повече от 400 карата и стойност милиони долари, в интервю след галавечерта разкри предварителната тема на визията на певицата: пре-Рафаелитата от 19 век. Тема, която за съжаление видяхме нелепо интерпретирана и преекспонирана от Мадона.

Кейт Пери

Още една мрачна и объркана визия в черно налази галавечерта. Prada бе модната къща, създала роклята от кадифе и какво ли още не, с която Кейти Пери подписа провала си. Една умопомрачителна каша от готик грим, грозен стил на прическата и никаква връзка с тематиката на вечерта.

Бионсе

На пръв поглед тоалетът, който бе избрала за събитието Бионсе, изглеждаше интересен, но ако представата й за технологичната мода се ограничава до ужасяваща смес от много латекс, цветни перли и страховит грим, то жалко за скучния избор. Певицата този път не бе придружена от съпруга си Джей Зи, но пък демонстрира една от супертенденциите в света на прическите - екстра дълга и права коса. Дали да извикаме „Боб-ът умря, да живее дългата коса“?

Ким Кардашиян

Говорейки за неподходящ грим, невъзможно е да подминем гротеската визия на г-жа Ким Кардашиян, напъхана във футуристичен тоалет на Balmain. В богато декорирано яке на същата модна къща и робокопското излъчване на сините лещи, зад гърба й е застанал благоверният съпруг. Изнуреното изражение на американската риалити звезда се дължи на смешната интерпретация на футуристичен грим, чрез обезцветяване на веждите. И сега какво ще правят момите с перманентно изписаните гайтани!? Задава се нова фешън драма, дръжте се абитуриентки!

Рита Ора

Като футуристична Жар птица от света на технологиите се представи Рита Ора - в сребрист тоалет на Vera Wang. Пера, дъга опашка и стратегически поставени прозрачни части бяха добре съчетани със семпла прическа и грим.

Алисия Викандер

С прибрана на ниска опашка коса и интересен тоалет в мини на Lous Vuitton дефилира младата Алисия Викандер. Актрисата, която е и рекламно лице на марката, бе една от известните избрали като интересен детайл в тоалета си боти (на същата дизайнерска къща). Златистите детайли и кройката на оригиналната дреха бяха в синхрон с темата на вечерта.

Ирина Шейк

В опит за попадение с тематиката на събитието Ирина Шейк бе избрала рокля в сини нюанси на Givenchy. Вариантът от тюл на американския флаг се оказа трудна за решение и демонстриране задача, дори и за модел от класата на Шейк.

Клеър Дейнс

Без съмнение, най- красивият и тематичен тоалет на МЕТ Гала 2016 бе този на Клеър Дейнс. Zac Posen създадоха светещата рокля на Пепеляшка от бъдещето, благодарение на втъкани оптични нишки. Оригинална, вдъхновяваща и в същото време елегантна интерпретация на връзката между модата и технологиите.

Ники Минаж

Както винаги, прекалено смелите визии на Ники Минаж не са в услуга на певицата. Тоалетът в черно на Moschino, разположен върху фигурата на певицата, убива всяко въображение и желание. Това вероятно се е случило и с кавалера й за вечерта, останал само по скелет от пайети.

Клои Севини

Още една напълно безсмислена визия представи актрисата Клои Севини. Черно, дълги ръкавици от воал и прозрачности на най-нелогичните места оформяха недоразумението, което трудно може да определим като звезден тоалет.

Алекса Чънг

Като кратък отдих от роклите на галата идва суперелегантен тоалет на Алекса Чънг. Сако и панталон в кройка капри на Thakoon. Сребристият десен, изчистената визия на грима и прическата оформиха свежата и толкова изтънчена визия на модната икона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл