Баби, дядовци и внуци куфяха на Uriah Heep в Пловдив

Старчетата от легендарната английска хард рок банда Uriah Heep взривиха с вечните си хитове зала "Колодрума" в Пловдив в сряда. 4000 рокаджии от 3-4 поколения аплодираха бясно вокала Бърни Шоу, съоснователя на Uriah Heep през 1969 г. и законен собственик на името на групата Мик Бокс, пианиста Фил Ланзън, барабаниста Ръсел Гилбрук и бас китариста Дейвид Римър. Цели семейства, включващи баба, дядо, майка, баща и внуци, бяха дошли в Пловдив специално за концерта от София, Ловеч и Добрич. Освен емблематичните си евъргрийни от 70-те и 80-те години на ХХ век бандата изпълни и парчета от последния си албум The Outsider (2014 г.), като The Law, The Outsider, Can't Take That Away и One Minute.

"Пловдив, отдавна очакваме тази среща. Затова нека да се забавляваме заедно", с тези думи вокалистът Бърни Шоу откри концерта, появявайки се на сцената с чаша натурален сок, докато феновете му отвърнаха с аплодисменти и с огромни чаши бира в ръце. Музикалната вакханалия започна с Gypsy, а сетлистът продължи с куп любими на милиони рокаджии по цял свят парчета като Look At Yourself, Stealin, Lady in Black.

Още с първите акорди на July Morning зрителите в залата изтрещяха и запяха като хипнотизирани култовия химн на Джулая. Мегашоуто в "Колодрума" завърши с Easy Livin', а за финал петимата от "Юрая хийп" обещаха да се завърнат отново в Пловдив, от чиято красота останали силно впечатлени по време на разходката си из Стария град и центъра.

Освен в Пловдив Uriah Heep ще изнесат концерти у нас на 6 май от 21 ч в Каварна и на 7 май в "Булстрад Арена" в Русе, след което турнето им продължава из Холандия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица