Първата мюсюлманка, спечелила титлата „Мис САЩ“, прие християнството

Първата мюсюлманка, спечелила титлата „Мис САЩ“ - Рима Факих, е приела християнството, за да може да сключи брак, предаде телевизия Fox News. Факих, победила на конкурса през 2010 г., следващата седмица ще сключи брак с известния музикален продуцент Уасим Салиби и вземайки под внимание неговото желание, през април тя е приела християнството.

След победата си в конкурса Факих подреди приоритетите си относно гражданство и вероизповедание по следния начин: „Преди всичко съм американка. А след това съм американска от ливански произход и американска, изповядваща исляма“.

Рима Факих е родена в Ливан, но семейството ѝ се мести в САЩ докато е още бебе. В Ню Йорк тя е посещавала католическо училище. По думите ѝ нейните родители еднакво са уважавали исляма и християнството.

Факих е преоткрила мюсюлманските си корени в колежа. "Когато посещавах Университета в Мичиган, баща ми искаше да науча повече за Исляма. Тогава не знаех много за Рамазан и другите религиозни празници и баща ми пожела да се възползвам от възможността и да науча повече", разказва красавицата.

След като печели конкурса "Мис Америка", Рима е замесена в скандал, когато нейни снимки от конкурс, озаглавен "Стриптизьорка 101", излизат наяве. През 2012 г. тя е осъдена за шофиране в нетрезво състояние.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица