Български каналджии прекараха турско семейство през границата и го обраха, полицията ги хвана

Снимка: Архив

Гранични полицаи задържаха група каналджии, ограбили нелегални имигранти, след като ги прекарали през границата, съобщиха от МВР.

Гранични полицаи от Елхово намерили в района на село Факия, община Средец, турско семейство – мъж, жена, момче и момиче, които нямат регистрирано влизане в страната. Граничарите разкрили, че четиримата са преведени незаконно от каналджии през турско-българската граница в района на с. Горно Ябълково.

Турските граждани разказали на полицаите, че непосредствено след границата те заплатили на водачите уговорената сума за нелегалното преминаване. Веднага след това обаче към каналджиите се присъединили още няколко мъже. Те нападнали турското семейство и го ограбили. Отнели им мобилни телефони и всичките им пари. По думите на потърпевшите става въпрос за доста голяма сума.

Незабавно е проведена гранично-полицейска операция в района на с. Факия. В гориста местност граничарите задържали шестима мъже. Те са от района на град Средец и от Сливенска област. У тях са намерени мобилен телефон на турското семейство и част от ограбените пари.

Шестимата нападатели са задържани в ГПУ-Средец. Образувани са три досъдебни производства – за грабеж, каналджийство и незаконно преминаване на границата. Уведомена е прокуратурата. Работата по случая продължава.

През изминалото денонощие са предотвратени 8 опита за нарушение на българо-турската граница на 170 незаконни имигранти в зоните за отговорност на ГПУ-Свиленград, ГПУ-Малко Търново и ГПУ-Средец.

Коментари

Задължително поле