Близо 10 автобуса с българи са блокирани на гръцкия остров Керкира

Близо 10 автобуса, превозващи български граждани, са блокирани на гръцкия остров Керкира заради обявената стачка, съобщиха от МВнР пред "Фокус".

В Гърция е спрян и морският транспорт, поради което на няколко гръцки острова са останали блокирани голям брой български граждани.

Според първоначалната информация най-тежко е положението на остров Керкира, където са и автобусите с наши съграждани, които не могат да напуснат острова.

От страна на посолството са проведени разговори с отдела за борба с кризите на гръцкото външно министерство и с министерството на търговския флот, които са уведомили, че е възможно стачните действия на работещите в морския транспорт да бъдат прекратени в неделя вечерта, 8 май, което е с 24 часа по-рано от първоначално обявеното.

До тогава единствената алтернатива за напускане на острова от страна на българските граждани е използването на самолетен транспорт, като властите в Гърция са предприели мерки по увеличаване на полетите от островите към Атина и Солун.

Българското посолство в Атина държи връзка с всички местни власти и следи ситуацията. За момента българи, намиращи се на два гръцки острова, са потърсили информация от посолството за ситуацията в Република Гърция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини