МВР: Няма опасност за хората в общините Хайредин и Мизия

Момент от акцията през нощта. Снимка: БТВ

Вътрешният министър Румяна Бъчварова беше на място в района на язовира край село Рогозен, където се запозна с оперативната обстановка. При разговорите й с областния управител Малина Николова, директора на РСПБЗН - Враца комисар Никола Димитров и кметовете на населените места в района тя се увери, че са взети всички необходими мерки по обезопасяване на съоръжението и ситуацията е овладяна, съобщи пресцентърът на МВР.

Работата по укрепване на преливника продължи и през нощта. С две хидропомпи се изпомпва вода директно от язовира. Към момента нивото на водата е спаднало с около 60 сантиметра. Извършва се постоянно наблюдение. Няма опасност за околните населени места. Областният кризисен щаб заседава и днес.

По искане на вицепремиера Бъчварова ще бъде изготвен цялостен анализ за необходимите допълнителни и превантивни мерки по обезопасяване на язовирите в района, както и за изпълнението на предписанията на ГД "Надзор на язовирните стени и съоръженията" към Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Представителите на местната власт изразиха благодарност за бързата и професионална реакция на РСПБЗН - Враца.

Коментари

Задължително поле