Стрелба в училище в Калифорния, един човек е ранен (СНИМКИ и ВИДЕО)

Две жертви на поройни дъждове в Италия

Жертви и ранени след стрелба във ферма в Русия

Путин след срещата си с Ердоган: Постигнахме съдбоносни решения за Сирия

Еврокомисар: Влизането в Шенген на Хърватия, България и Румъния е още по-необходимо при сегашните предизвикателства

„Фолксваген“ не търси ново място за завода си, проектите са замразени

Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

МВР: Няма опасност за хората в общините Хайредин и Мизия

Момент от акцията през нощта. Снимка: БТВ

Вътрешният министър Румяна Бъчварова беше на място в района на язовира край село Рогозен, където се запозна с оперативната обстановка. При разговорите й с областния управител Малина Николова, директора на РСПБЗН – Враца комисар Никола Димитров и кметовете на населените места в района тя се увери, че са взети всички необходими мерки по обезопасяване на съоръжението и ситуацията е овладяна, съобщи пресцентърът на МВР.

Работата по укрепване на преливника продължи и през нощта. С две хидропомпи се изпомпва вода директно от язовира. Към момента нивото на водата е спаднало с около 60 сантиметра. Извършва се постоянно наблюдение. Няма опасност за околните населени места. Областният кризисен щаб заседава и днес.

По искане на вицепремиера Бъчварова ще бъде изготвен цялостен анализ за необходимите допълнителни и превантивни мерки по обезопасяване на язовирите в района, както и за изпълнението на предписанията на ГД „Надзор на язовирните стени и съоръженията“ към Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Представителите на местната власт изразиха благодарност за бързата и професионална реакция на РСПБЗН – Враца.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.