Стефан Данаилов към Нинова: Внимавай с обкръжението. Тя: Другари, няма да ви предам, заедно ще променим БСП

Няма да ви разочаровам, всички заедно утре ще променим БСП. Това каза новоизбраният председател на НС на БСП Корнелия Нинова на 49-ия конгрес на партията.

„Уважаеми другарки и другари, благодаря ви за доверието. Няма да ви разочаровам. Няма да ви предам. Другарю Данаилов, моля да бъдете спокоен и да продължавате да бъдете мечтател, защото ние всички заедно от утре ще променим БСП. Заедно всички ще я направим единна и сплотена зад лявата идея“, каза Нинова, цитирана от Фокус.

„Заедно всички ще я направим силата, която ще промени България“. Тя помоли на делегатите да предадат на членовете по цялата страна поздрави. „Ще направим България солидарна, справедлива, равноправна,суверенна държава“, каза още Корнелия Нинова.

Малко по-рано Стефан Данаилов взриви залата с емоционално обръщение. Той предупреди Нинова да внимава с обкръжението.

„Голям интерес към нашия конгрес от страна на журналистите и на българската общественост. На горещия стол седна Корнелия Нинова“, каза той и обясни, че много лесно се пада от него.

Стефан Данаилов пожела на Корнелия успешна работа. Той благодари на Михаил Миков, за работата, която е свършил до тук, но обясни, че работата не става само с деликатност, а според него партия се управлява и с "малко юмрук". „Моите искрени и най-големи страхове са какво ще се случи утре. Скъпи приятели, защо сме тук, кой ни е пратил тук? Хората са ни пратили, членове на една партия, която се казва БСП. Ние дължим всичко на думичката БСП, защото първият ред никой нямаше да бъдат министър и на ръководни постове в държавата, ако не бяха издигнати и доведени тук. Ето това не бива да забравяме. Моите опасения са утре какво ще настане. Не е това, че утре е 9 май“, каза той. По думите му, важното е дали ще имат силите да се погледнат в очите.

"Моля ви от утрешния ден, от днешния ден да турим усмивката и да забравим, че сме все неразбрани и прекаленото самочувствие ни забива като гвоздеи“, каза Стефан Данаилов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика