Златото на Испания се решава в Андалусия

Златото в Примера дивисион ще се реши в богатата област Андалусия. В последния кръг "Барселона" гостува на спасилия се вече от изпадане "Гранада" като победа на Меси и компания ще означава трета поредна титла. В каталунското дерби срещу "Еспаньол" (5:0) първо блесна именно Лео. Още в 8-ата минута аржентинецът вкара фамозен гол от пряк свободен удар - 1:0. За него това бе гол №26 през сезона само в първенството. След почивката два пъти вкара Луис Суарес. Уругваецът вече има 36 гола. Накрая се разписаха бразилеците Рафиня и Неймар за 5:0.

Тройният възел стана двоен, след като "Атлетико" сензационно загуби от последния "Леванте" като гост - 1:2. И остана извън битката за титлата. "Леванте" пък... изпадна от елита.

"Реал" неочаквано трудно срази "Валенсия" с 3:2. Ударното нападение на "кралете" действаше безотказно. Първо Кристиано Роналдо откри резултата, после Карим Бензема успокои "Сантяго Бернабеу" за 2:0. Третия "бял" гол бе пак на Роналдо. За "прилепите" точни бяха Родриго и Андре Гомес.

"Реал" изостава на точка зад "Барса". Ако се стигне до изравняване на актива, то каталунците имат предимство в преките двубои и ще станат шампиони. В последния кръг "Реал" гостува на "Депортиво" в Ла Коруня, който вече си осигури оставането в елита. "Гранада" победи "Севиля" с 3:1 като гост. Това означаваше спасение и мач само за чест срещу "Барса".

"Реал Сосиедад" засили столичния "Райо Валекано" в троен възел за оцеляване в зоната на изпадащите с домакинско 2:1. А Мадрид може да остане само с двата си гранда, след като "Хетафе" завърши 1:1 у дома срещу "Спортинг". Така на предпоследното място е "Райо", а "Хетафе" и тимът от Хихон са с точка повече също в опасната зона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят