Катастрофирали на жп линия избягаха преди да мине влакът (снимки)

Шофьор и спътникът му катастрофираха, колата им падна върху жп линията между шуменските села Царев брод и Велино, но двамата успели да напуснат возилото преди да мине товарен влак. Инцидентът, който по чудо се разминал без жертви, станал към 4 часа призори в неделя, съобщават от полицията в Шумен.

Зад волана на "Фолксваген Голф" бил 39-годишният Г.Г. от Шумен, а заедно с него пътувал Д.М. /37 г./. На десен завой преди жп прелеза поради движение с несъобразена скорост водачът загубил контрол над автомобила, излязъл вляво от пътя по посока на движението и грохнал върху жп линията. При удара пострадал пътникът. Водачът все пак проявил съобразителност и веднага помогнал на приятеля си да излезе от авариралата кола. Двамата се оттеглили на безопасно място. Малко след това преминал товарен влак и помел лекия автомобил.

След преглед в шуменската болница е установено, че пътуващия е с фрактура на дясното бедро. Шофьорът бил невредим, а тест с дрегер отчел и че е почерпен с 1,15 промила в алкохол в издишания въздух. Започнато е досъдебно производство.

Коментари

Задължително поле