Кубрат Пулев се завърна на родна земя

Снимка: Facebook

Кубрат Пулев се завърна у нас като Европейски шампион след победата над Дерек Чисора. Посрещането на Летище София беше типично по български - с тъпани и гайди, а сред присъстващите лично се открои половинката на Кубрат, поп фолк певицата Андреа. Пулев беше очарован от страхотното посрещане.

"Не очаквах такова посрещане. Мога само да кажа благодаря. Специално посрещането не ме мотивира, а това, че българите са с мен във всеки един мач. Това ми дава много сили. Мотивират ме за всичко, което правя – за подготовката, за самите мачове", сподели боксьорът на летището.

"Аз съм стабилен психически и физически. Чисора бих го питал къде са тези закани и всички глупости, които изговори. Треньорът му дори ми каза преди мача, че ще ме нокаутира. Боксът не е само на ринга, той е и психологическа война. Доколкото можах запазих самообладание. Радвам се, че успях да обединя хората. Не трябва да се губи надеждата в българското, когато губя аз или пък някой друг", допълни още Кобрата.

Пулев заяви, че не е показал най-доброто в двубоя срещу Чисора и добави, че също е бил много изненадан от решението на швейцарския съдия, който единствен отсъди в полза на британеца.

"Аз съм последният човек, който ще се предаде. Бях добре подготвен, но ще кажа, че мога много-много повече. В тези моменти трябва да съм концентриран на 100%. Нормално е Фюри да каже, че не е впечатлен – няма да каже, че съм много добър", коментира шампионът.

"Определено бях изненадан от решението на швейцарския съдия. Ако съм напълно безпристрастен, най-много да съм загубил 3-4 рунда. Всички в залата се изненадаха. Човекът се изложи с това решение", каза още Пулев.

По непотвърдена информация той ще получи 450 000 евро за победата си над Чисора, който от своя страна ще спечели 400 000 евро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт