Самоуби се фараонът на “Дупнишка популярна каса” (обзор) Георги Близнаков станал лихвар след фалита

ООН търси нов план за климата

Жилищата в Пловдив поскъпнаха с 8 на сто Апартаментите с две спални станаха хит

Тръмп се появи изненадващо на световната среща на ООН за климата

Хотели са ужилени от фалита на Томас Кук Зимните курорти имат време да продадат стаите си

Борисов: България разполага с блестящи лекари и медицински специалисти, чиито опит и експертиза са известни в цял свят Работим за достъп до най-модерните методи за лечение, заяви премиерът

Застраховат армията за 192 000 лева

Стотици хиляди бедстват заради фалита на „Томас Кук” (обзор)

Почина проф. Никола Георгиев

Министър Ангелкова за фалита на туроператора „Томас Кук“: В непрекъснат контакт сме с британското посолство

Премиерът Борисов: Членството на страната ни в НАТО и ЕС е основа на отбранителната политика на България

Взрив в супермаркет в Австрия рани 9 души

АТАКА иска да се забрани продажбата на държавни имоти

Исус „умря“ на ринга, възкръсна във фейсбук (обзор)

БСП регистрира кандидатите за районни кметове, кметове на кметства и листата за общински съветници в София

Селфитата „разказват“ много на педофилите

Преди да публикувате нещо в интернет, помислете. Не популяризирайте днес това, което ще искате да изтриете утре. То не изчезва. Внимавайте с модерните напоследък селфита. Тези и още много предупреждения отправи към ученици в Шумен преподавателят по национална сигурност Любомир Тулев.

По инициатива на общината и СОУ“Панайот Волов“ в града гостуваха и председателят на Международната академия за обучение по кибер разследвания Албена Спасова, Явор Колев, завеждащ сектор Борба с компютърните престъпления в ГДБОП и Борислав Сестримски, експерт по информационна сигурност.

При модерните селфита днес тийнейджърите мислят повече как са излязли, а не обръщат внимание, че фона дава много информация за самите тях и така те стават лесна жертва. Зад тях обикновено е училището или жилищния блок с номер. А педофилите проследяват всеки детайл, те са големи манипулатори и добри психолози, каза Тулев. И очерта профила на залитащите по деца по статистически данни – бял мъж, на възраст 25-45 г., но напоследък тенденцията е на драстично намаляване на възрастта на тези извършители. Освен това, характерен е среден до висок стандарт на живот и професионална заетост, свързана с деца.

Според проведено анкетно проучване, много малка част от децата казват, че са срещнали в интернет снимки със сексуално съдържание, като 33% от тях споделят това с приятелите си. Само 9% казват на родителите, а 11% на органите на реда или горещи телефонни линии. Шуменските децата видяха и много онагледяващи клипове в подкрепа на думите на специалистите.

СОУ „Панайот Волов“ в Шумен е единственото, което предлага обучение в паралелка „защита на информацията и национална сигурност“ след 7 клас.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.