Мустафа Карадайъ: Ние от ДПС имаме готовност за избори

"Ако за осигуряването на истинска политическа стабилност е нужно да се отиде на избори, то ние от ДПС имаме готовност за това", това се посочва в декларация на ПГ на ДПС, прочетена от председателят на групата Мустафа Карадйъ, предаде „Фокус“.

„В началото на всяка парламентарна сесия на 43-ото НС от най-голямата партия в управляващото мнозинство се декларира, че ще реализира реформите, заложени в програмата за управление. Вместо това сме свидетели на политическа нестабилност в управлението“, заяви той. По думите му, за това са ярък пример подадените оставки. Според него всичко това води до създаване в обществото на недоверие. „Ние от ДПС знаем, че на национално ниво осъществяването на реформи и национални приоритети минава през възстановяването на нормалния диалог между политическите участници“, заяви той.

Карадайъ заяви, че от ДПС се противопоставят на внушенията, че след ветото на президента за Изборния кодекс проблемите могат да бъдат решени. По думите му, Конституцията не се нуждае от защита, а от прилагане. „Ние народните представители, овластени от народа трябва да приемаме закони, които са в защита на правата и интересите на гражданите“, заяви Карадайъ.

Той заяви, че и през тази парламентарна сесия от ДПС ще работят активно, уверено в отстояване на европейския и евроатлантическия път на развитие. „Потъпкването на Конституцията доведе и до сегашната криза на властта. Ние предупреждавахме още от момента на съставянето на тази противоестествена коалиция, която генерира ескалиращи кризи, вместо стабилност и сигурност. „Ако за осигуряването на истинска политическа стабилност е нужно да се отиде на избори, то ние от ДПС имаме готовност за това. Останалото зависи от вас“, заяви Карадайъ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика