Премиерът Борисов се срещна с извънредния и пълномощен посланик на САЩ Херо Мустафа

Трима хвърлени в ареста за отглеждане на канабис

Полиция нахлу в Държавното горско стопанство в Търново

Българска преводачка с награда от съюза на гръцките писатели в Гърция

Джъстин Трюдо запази властта в Канада, но ще управлява с малцинство

Акциите на Боинг се сринаха след нови проблеми със 737 МАX

II. Специална прогноза за вота на астролога Алена за “Труд”

32-годишен нападна медик от Спешна помощ в Петрич

Фейсбук обяви мерки срещу манипулативните и филшивите новини

Проф. Иван Илчев: Комисията с Македония зацикли отново около Гоце Делчев След решението за предсрочни избори в Скопие, бъдещето й не е светло, каза историкът

Германският министър на отбраната предложи Берлин да изпрати стабилизираща мисия в Сирия

Арестуваха двама, карали много пияни

Какви са резултатите от проведената акция „Ден без псувни”?

Настаняват изоставеното в Петрич бебе в приемно семейство

ООН: До 2050 г. България ще загуби четвърт от населението си

Подпомагат 18 двойки от Горна Оряховица от фонд „Ин витро“

Отпускат по 1000 лв 18 двойки от Община Горна Оряховица по правилника за асистирана репродукция. Одобрени са всички кандидати, подали заявление за финансово подпомагане. Документите на двойките са разгледани от 7-членна комисия с представители от общинския съвет и общинска администрация.

Парите ще се изплащат по банков път на лицето подало заявление, след представяне на фактури за извършени манипулации, прегледи, лекарства изследвания и др. Няма ограничение за изразходване на средствата във времето.

Предложената и одобрена с Бюджет 2016 сума от 10 000 лв. за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, ще бъде увеличена на 18 000 лв. на следващо заседание на общинския съвет. Преди 2 г общинското ръководство на железничарския град предприе инициатива да подпомага финансово семейни двойки с репродуктивни проблеми. Гласуван бе Правилник от Общинския съвет, определящ реда, условията и процедурата за отпускане на финансова помощ на семействата и на двойки, живеещи на семейни начала.

През 2014 г. за предоставяне на средства са одобрени 7 двойки, а през миналата година са били 12. През 2015 г. са се родили две момченца в семейства, подпомогнати от Община Горна Оряховица по правилника „Ин витро“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.