Подпомагат 18 двойки от Горна Оряховица от фонд "Ин витро"

Отпускат по 1000 лв 18 двойки от Община Горна Оряховица по правилника за асистирана репродукция. Одобрени са всички кандидати, подали заявление за финансово подпомагане. Документите на двойките са разгледани от 7-членна комисия с представители от общинския съвет и общинска администрация.

Парите ще се изплащат по банков път на лицето подало заявление, след представяне на фактури за извършени манипулации, прегледи, лекарства изследвания и др. Няма ограничение за изразходване на средствата във времето.

Предложената и одобрена с Бюджет 2016 сума от 10 000 лв. за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, ще бъде увеличена на 18 000 лв. на следващо заседание на общинския съвет. Преди 2 г общинското ръководство на железничарския град предприе инициатива да подпомага финансово семейни двойки с репродуктивни проблеми. Гласуван бе Правилник от Общинския съвет, определящ реда, условията и процедурата за отпускане на финансова помощ на семействата и на двойки, живеещи на семейни начала.

През 2014 г. за предоставяне на средства са одобрени 7 двойки, а през миналата година са били 12. През 2015 г. са се родили две момченца в семейства, подпомогнати от Община Горна Оряховица по правилника "Ин витро".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони