Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Министър Ангелкова: Започваме дебат за повишаване на минималната застраховка за туроператори Tой е актуален и в чужбина след фалита на “Томас Кук”

MU-Vi.tv представя филм за Варна в Културния институт на България в Берлин

Разследват пловдивски полицай, взимал заеми без да ги връща

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 20 ноември 2019 г.

Волейболната федерация за натиска: Голословни твърдения

Причината за смъртта на 3-годишното дете от София е пневмония

Вучич: Имам хронично заболяване

Бялото братство с изненадваща прогноза на Учителя за България Могат да останат 300 хиляди българи, но възложената им от небето мисия - ще изпълнят, казал Дънов

Перничани твърдят, че графикът на водния режим не се спазва

Вицепремиерът Николова: Работим за изграждането на всеобхватно българо-индийско партньорство

Само 10 плажа в България са със „Син флаг“, в Испания – 560, Турция – 430, Гърция – 390

Само десет плажа в България отговарят на критериите „Син флаг“- сертификационна програма, която ежегодно оценява бреговата зона по целия свят за качеството на морската вода, екологичността, сигурността и инфраструктурата.

Това показва, че за разлика от България, нейните съседи имат значително повече плажове, отговарящи на рейтинга, пишат от сайта People&Countries.

В Турция такъв сертификат имат 430 плажа, а в Гърция те са 390. Междувременно Румъния няма нито един такъв плаж, но се очаква тази година да получи една награда. Световен лидер с 560 плажа е Испания.

„Синият флаг“ е доброволна процедура за сертификация на плажовете и намиращи се под управлението на международния Фонд за екологическо образование. Тя се провежда в партньорство с Европейската комисия и България има свои представители в нея вече второ десетилетие.

Боят на „отличниците“ сред българските плажове се е увеличил с един на десет. Новото попълнение е плажът „Оазис“. В списъка присъстват още „Дюни“, „Харманите-Созопол“, „Слънчев бряг – Север“, „Слънчев бряг – Юг“, „Свети Влас – централен“, „Свети Влас – нов плаж“, „Свети Влас – Изток“, „Слънчев ден“ и пристанището за яхти „Марина Диневи“.

В процентен показател положението е плачевно. Награди имат само 3% от всички 300 плажа

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.