Рекорден брой столетници в Русия

Служител на „ТАД груп“ за ареста на Кристиян Бойков: Не мога да повярвам как са стигнали до него

Пашов и „Арарат“ на крачка от групите

Министър Димов ще посети Шишманци и Атия

Най-малко петима загинали при концерт на рапър в Алжир

Откраднаха близо 16 хиляди лева от незаключен ТИР

Премиерът Борисов обеща помощ на „Арда“ за завръщането на тима в Кърджали

Кралев: Държавата от години помага на отборите, влезли в елита

69-годишен руснак се е удавил край Лозенец

Предупреждават за прехлориране на водата в Търговище през уикенда

Овчарник и техника изгоряха при пожар в Търновско Причина за пламъците станало късо съединение

Вижте 6-е килограма наркотици, които полицаи изкопаха в селски двор в Габровско (СНИМКИ)

Футуро събра звезди на световното кино, гейминга и комикса

Просрочени задължения от 142 милиона внесе Бургаския бизнес

Над 40 американски града са станали жертва на хакерска атака

Тотото става на 59 години

На 12 май 2016 г. Български спортен тотализатор навършва 59 години, напомниха от БСТ.

През тези години единственият държавен хазартен оператор в България се утвърди като лидер в сектора на цифровите лотарийни игри в страната. Направи 85 българи милионери, които си спечелиха над 200 000 000 лв. Раздаде 696 автомобила, 13 апартамента в гр. София, 180 екскурзии и още много парични и предметни награди на своите участници.

За 59 години тотото извървя дълъг път – от първите машини за ръчно теглене на тиражите и ръчното обработване на фишовете до онлайн залозите за любимите игри. Печалбите нараснаха от десетки хиляди лева до няколко милиона. Поколения наред свързваха мечтите си с печалба от тотото и много участници успяха да сбъднат тази своя финансова мечта. Тотото винаги е радвало своите почитатели и винаги е давало все повече.

Български спортен тотализатор започва своята дейност на 12 май 1957 г. с играта Спорт Тото 1. На 29 декември същата година стартира и играта Спорт Тото 2 – 6 от 49. През 2013 г. тотализаторът обнови електронната си система, а заедно с това въведе и специални квитанции, които да потвърждават залога.

„Всеки рожден ден е повод за празник и равносметка. Нашата равносметка е, че към днешна дата предлагаме вече 6 числови игри, 3 игри в Тото 1 и още 11 вида моментни лотарийни игри, с което даваме разнообразни възможности за забавление и печалби на нашите участници, на всекиго според вкуса и предпочитанията му. Милиони се печелят годишно, като показателно е, че 85 българи станаха милионери благодарение на участието си в игрите на Спорт Тото. Тотото не е просто игра – тотото е мисия, която прави България разпознаваема по света с шампионите от различни олимпиади, световни и европейски първенства, международни турнири и състезания“, коментира изпълнителният директор на БСТ Дамян Дамянов в навечерието на празника. „Игрите на Спорт Тото остават без аналог по популярност и размер на раздадените печалби.“

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.