Изтеглиха жребия за печелившите данъкоплатци в Търговище

Зам.-кметът Валентин Велчев лично надзирава тегленето на жребия за печелившите от данъчната томбола в Търговище, а 7-годишната Даная Янкова определи кои граждани ще получат нови уреди.

Жребий определи в сряда 40-те печеливши измежду най-съвестните данъкоплатци в Търговище, които предплатиха дължимите годишни суми до края на април. Имената бяха изтеглени в присъствието на нотариус от 7-годишната Даная Янкова, под личния надзор и на заместник-кмета Валентин Велчев.

Списъкът на печелившите е публикуван на сайта на Община Търговище. Те ще получат микровълнови, прахосмукачки, хлебопекарни и други. Наградите си късметлиите трябва да вземат до 11 юни, съобщиха от местната администрация.

Томболата за активизиране на данъчната кампания за местните данъци се провежда за осма поредна година в Община Търговище. Всички, които платят дължимите данъци за сгради и автомобили, както и такса смет до края на април, ползват 5% отстъпка. Със специални талони могат да се включат и в жребия, който определя печелившите.

Зам.-кметът Велчев, чиито ресор са финансите на Общината, съобщи, че до края на април в местната хазна са постъпили 4,3 млн. лв.

В годишната рамка на бюджета, очакваните постъпления от данъците за сградите и колите, както и такса смет, са разчетени на 6 млн. лв. Сметките на Общината показват, че 1/3 от тях вече са постъпили в хазната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини