Директор на британско училище: Хари Потър и "Игра на тронове" увреждат детските мозъци

Директор на частно училище в Нейлсуърт, Великобритания, заяви, че книгите за Хари Потър, "Игра на тронове" и "Игрите на глада" увреждат мозъците на малките деца, пише вестник Independent.

Греъм Уитинг наскоро публикува дълга статия, в която твърди, че родителите трябва да забраняват на децата си да четат "митични и плашещи текстове", които са "дълбоко безчувствени и пристрастяващи".

Директорът защитава старомодните ценности на традиционната литература твърди, че да купуваш книги като Хари Потър на децата си е все едно да им даваш да ядат захар. Той призова родителите да предпазват децата си от "тъмна, демонична литература, пълна с магия и призрачни и плашещи истории".

Уитинг твърди, че поредиците за Хари Потър, "Игрите на глада", "Властелинът на пръстените" и "Игра на тронове" подхранват лошото поведение при много от децата и въпреки това книгите не са ограничени за определени възрастови групи.

Директорът на частното училище препоръчва автори като Уърдсуърт, Кийтс, Шели, Дикенс и Шекспир за прочит от децата, макар в техните творби насилието също да е често срещано.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл