Мартин Димитров: АБВ нямаше място в управляващото мнозинство

"Важният въпрос е защо АБВ въобще участва в това правителство - това е лява партия, този въпрос го задавам от първия възможен момент. Ако те не бяха участвали в управлението и съдебната реформа щеше да се случи". Това заяви пред БНТ депутатът от Реформаторски блок Мартин Димитров. 

И първият кабинет на ГЕРБ направи коалиция с "Атака", може би така им е било по-лесно, но различията с тези хора са коренни. Цената на такива грешки е много висока, отбелязва Димитров.

България е единствената страна в ЕС, която е тотално зависима от Москва за доставките на природен газ. Затова правителството има пълната подкрепа на РБ за развитието на енергийната диверсификация, коментира той.

Ако в даден момент дойде ляв кабинет, ще намерят начин да саботират това, левите партии искат тоталната зависимост от Русия. В този смисъл са важни президентските избори, България не трябва да допуска човек, който да завърти кормилото от Европейския съюз към други дестинации.

Мартин Димитров заяви, че предсрочните парламентарни избори зависят както от президентските избори, така и от ГЕРБ, които сами могат да предизвикат предсрочен парламентарен вот. Според него, комуникацията на ГЕРБ с леви формации е по-лесна, отколкото е с Реформаторския блок.

АБВ са очаквали да спрат вероятно и интерконекторите и собствения добив на газ, което когато не се случи, е довело до разочарование. Но пък те успяха да спрат истинската съдебна реформа. Вероятно партията на Първанов търси съюз с БСП. след смяната в ръководството на социалистите, каза още Мартин Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини