Мъж е загинал, а жена и дете са пострадали при катастрофа на пътя Русе – Бяла

Мъж е загинал при катастрофа на пътя Русе – Бяла тази нощ, жена и дете, пострадали при същата катастрофа, са приети в русенската болница. Това съобщиха от ОД на МВР – Русе, цитирана от "Фокус".

На 11 май около 22.30 часа е постъпил сигнал за пътен инцидент с пострадали хора на главен път I-5 Русе – Бяла, в района на 9-ти километър.

Според първоначалната информация, на суха пътна настилка, в тъмната част на денонощието, лек автомобил навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска странично в товарен автомобил, след което продължава движението си и се блъска челно в друг ТИР, движещ се след първия.

Вследствие на удара лекият автомобил напуска очертанията на пътя вдясно по посока на движението си и се блъска в предпазната мантинела. Водачът изпада от колата извън очертанията на пътя, където е намерен по-късно в безсъзнание, а от автомобила са изведени жена на 26 г. и дете на 6 г. Всички са откарани от Спешна помощ в МБАЛ – Русе.

По-късно в полицията е получена информация, че водачът е починал, жената е с контузия на главата, а детето с фрактура на черепа и с опасност за живота.
В района на инцидента са изпратени екипи на полицията от ОДМВР - Русе.

Извършен е оглед от дежурна оперативна група на мястото на произшествието.
По случая е заведено досъдебно производство. Работата по изясняване на пътния инцидент продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини