Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

Здравец Хайтов представя нови разкрития за гроба на Левски

Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Сливен чака 19 млн. лева за новата си пречиствателна станция Най-модерното съоръжение от години брадясва от храсталаци и треви

Вилна зона край бивши уранови мини вече ще ползва питейна вода Водните сдружения трябва да имат договори с „В и К”

Вежди посвети на Снежа завръщане в изкуството Изложба скулптура и рисунка в столичната галерия на „Сан Стефано“ 22

Оставиха за постоянно в ареста четиримата биячи от Раднево

Четиримата биячи от Раднево ще останат за постоянно в ареста до старта на процеса срещу тях, след като Пловдивският апелативен съд отхвърли отхвърли като неоснователна жалбата на Стефан Иванов, Калчо Иванов, Антон Иванов и Динко Асенов срещу наложената им от Окръжния съд в Стара Загора мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Мотивът на съдебния състав с председател Славена Костадинова бе, че трима от подсъдимите са осъждани, всички са с лоши характеристични показатели и ако бъдат освободени има опасност да се укрият или извършат ново престъпление. Калчо Иванов дори е с няколко присъди, една от тях също за нанасяне на телесна повреда.

Карето побойници от ромски произход са обвинени в опит за убийство по хулигански подбуди на Живко Жеков и Георги Николов на 2 май 2016 г. в Раднево.

За подобно престъпление в Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Инцидентът станал след скандал между обвиняемия Стефан Иванов и Георги Николов, а 10 минути по-късно групата роми се организирали и нанесли жесток побой на опонентите си. Според изнесените по делото доказателства те продължили да удрят с ръце, крака и дори с бухалка, и след като жертвите им паднали на земята.

Карето обвиняеми твърдят, че са натопени, а според адвоката им Валентин Димитров повдигнатото им обвинение за опит за убийство по хулигански подбуди е само с цел да бъдат задържани в ареста. Защитникът на обвиняемите постави под съмнение вида на телесните повреди и съдебно-медицинската експертиза на Георги Николов, в която се твърди, че момчето е било със счупена челюст. Исканията на защитата за нова експертиза и събиране на още доказателства не бяха уважени от съда.

Според апелативния прокурор Андрей Атанасов престъплението е квалифицирано като опит за убийство по хулигански подбуди, защото събраните на този етап доказателства по делото категорично сочат, че е имало умисъл.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете