От "Чистота"-Пловдив скочиха срещу масовото изхвърляне на мебели в контейнерите за смет

Ръководството на общинско предприятие "Чистота" в Пловдив скочи срещу масовата практика от последните седмици на изхвърляне на непотребни дивани, фотьойли, гардероби, легла, шкафове, дюшеци, матраци, хладилници и друга едра покъщнина, покрай или в контейнерите за битови отпадъци и дори в зелените площи.

"Това изобщо не е редно и час по-скоро трябва да се сложи край на тази порочна практика покрай започналите пролетни ремонти по домовете на пловдивчани. Още повече, че на сайта на ОП "Чистота" е публикувана карта с местоположението на всички видове контейнери и на 60 места в града например са разположени около 150 контейнера за строителни отпадъци тип "Лодка". Община Пловдив разполага вече и със специализирани площадки за безвъзмездно предаване на разделно събрани отпадъци от домакинствата. За да се пази чистотата на града, пловдивчани трябва да използват именно тях", призова директорът на ОП "Чистота" Иван Стоянов.

В район "Централен" на Пловдив такава площадка за безвъзмездно предаване на разделно събрани отпадъци от домакинствата има на ул. "Сергей Румянцев" 8, но тя е работи само в понеделник от 16 до 19 часа. Със същото работно време такива функционират и в още 4 районни кметства на Пловдив - във вторник в кв. "24А" на Околовръстния път в "Западен" и на ул. "Дилянка" в "Северен", в петък на бул. "Цар Симеон" зад паметника на хан Крум в "Тракия" и в събота на ул. "Правда" 4 в "Източен".

Коментари

Задължително поле