„Хемус” затапена през лятото

Снимка: Пламен Стоименов

Тежки ремонти и по маршрута Димово - Видин

Готово е препроектирането на участъка от Ябланица до Боаза

Критичните точки - около тунела “Витиня” и виадукта “Елешница”

Тапи на автомагистрала “Хемус” заради ремонти очаква шофьорите по маршрута София - Варна през цялото лято. Критичните точки ще бъдат около тунела “Витиня” и виадукта “Елешница”, където движението ще се осъществява двупосочно в едното платно. Това стана ясно от думите на строителния министър Лиляна Павлова.

“Всички пътуващи в това направление трябва да знаят, че до края на годината е необходимо да планират повече време за придвижване”, обяви във Велико Търново Павлова. От Агенция “Пътна инфраструктура” уточниха, че ремонтът на виадукта “Елешница” ще засегне платното за Варна при 15-и км на автомагистралата, а трафикът ще преминава двупосочно в обновеното през миналата година платно за София. Затвореният участък е 2 километра. Ремонтите в района вече са започнали и ще продължат шест месеца.

До края на май ще стартират и ремонтите на тунелите “Витиня” и “Ечемишка” на “Хемус”. Започва и възстановяването на виадукта при 41-ви километър на автомагистралата, между тунелите “Ечемишка” и “Топли дол”, където бяха установени разрушения в активната лента преди празниците.

По отношение на АМ “Хемус” регионалният министър съобщи, че вече е готово препроектирането на участъка от Ябланица до Боаза за първите 10-11 км.

Другият сериозен участък в страната, където са стартирали ремонтни дейности, е маршрутът Димово - Видин.

“Там обхватът на рехабилитацията е голям. Пътят обаче е в много лошо състояние. В участъка край Димово заедно с пътната настилка се полага и водопровод, така че най-критичната точка ще бъде готова през юни и ще се облекчи трафикът”, обясни Павлова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини