Бойко Борисов: Томислав Дончев е войник от ГЕРБ и ще послуша каквото му каже правителството

Томислав Дончев е от войниците на ГЕРБ, той няма шанс да не се съгласи с нещо, което партията или аз като правителство му кажем, така че тези, които се опитват да си направят на мой гръб някоя реклама, изобщо не е вярно, каза в парламента днес премиерът Бойко Борисов, предаде "Фокус".

По думите му, темата е много сериозна да пусне ново предложение, за да се види, че не става въпрос за отказ. Според Борисов Томислав Дончев е един от хората, с които си говори с часове по много теми. Премиерът каза и че не може да носи отговорност за очакванията на медиите, тъй като у нас те са на 1000 % свободни, не може да се меси в очакванията им.

„От мене да сте чули нещо по темата? Г-н Цветанов има своето мнение като председател на Парламентарната група. Томислав Дончев е много добър министър, но той на практика има отношение по три ресора“, посочи Борисов.

По думите му освен за еврофондовете, които поради липсата на пари в Брюксел, България има да дава огромни пари.

„Много милиарди, които са минали на европейски съвет, но малко като едно време при правителството на Орешарски. Вдигат заплатите на МВР, но не казват откъде ще вземат пари“, каза той и посочи, че в Европейския съвет се приема да се изпрати помощ от 1 млрд. и 800 млн. евро за Африка, 6 млрд. за Турция, а в същото време в бюджета на ЕК ги няма предвидени тези разходи.

„Затова единственото място поне според мен, откъдето могат да се съберат пари, като се режат кохезионни фондове или когато се търсят големи корекции по действащите програма, за да останат парите в бюджета. Така си го представям аз“, каза той.

Премиерът заяви, че Томислав Дончев отговаря за това и е натоварен да отговаря и за енергетиката.

„Естествено ще помага по ресора свързан със социалното министерство и европейските програми, но ще му изяде цялото време“, каза той. Премиерът поясни, че преди два дена е бил с него в Лондон и е участвал, че той се е забавлявал с медиите.

„Понеже в Лондон английският хумор е нещо, което на мене много ми допада и се позабавлявах с вашите очаквания, да ги наречем“, посочи Борисов.

Коментари

Задължително поле