Служители на отдел "Пътна полиция" при ГДНП участваха в експертна среща в Абу Даби

Снимка: Пресцентър на МВР

Експерти от Република България и Обединените арабски емирства обсъдиха въпроси, свързани с проект на споразумение за взаимно признаване и подмяна на свидетелства за управление на МПС между двете държави, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служители на отдел „Пътна полиция“ при ГД „Национална полиция“ взеха участие в двудневна експертна среща в Абу Даби. Началникът на отдел „Пътна полиция“ при ГДНП комисар Бойко Рановски,инспектор Деница Иванова и консулът на България Стоил Златарски проведоха разговори с началника на полицията в Абу Даби майор Кхалфан Саед Алнагби – началник на отдел „Пътно планиране и политики“ при Генерална дирекция „Координация на пътното движение“, и Хаза Обайди Али Бадар Ал Данани, служител на същата дирекция.

Страните обсъдиха всички открити въпроси от техническо естество във връзка с проект на споразумение за взаимно признаване и подмяна на свидетелства за управление на МПС между Република България и Обединените арабски емирства. Направен бе преглед на проектоспоразумението. Бе постигнато съгласие по отношение необходимостта от сътрудничество в тази област, което ще допринесе в голяма степен за облекчаване на българските граждани в ОАЕ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини