Патриотите искат събаряне на незаконните постройки в Гърмен

Снимка: Архив

""Незаконните постройки в Гърмен трябва да се съборят, а хората живеещи в тях временно да бъдат подслонени другаде"", около това становище се обединиха представители на Националния фронт за спасение на България и ВМРО, които в съботния ден посетиха селото.

Според лидера на патриотите Валери Симеонов премахването на незаконните къщи трябва да стане със съдействието на държавата и на общината, които сега се разминават.

Година след размириците в района, все още има повече от 100 незаконни къщи, заради което хората в Гърмен подновиха протестите си.

За пореден път политици се срещат с местното ръководство, но няма яснота кога и как проблемът с гетото ще бъде разрешен, предаде БТВ.

„Ами, освен да отидем при Арменския поп, аз не знам какво по-високо ниво, казвам ви министъра. Да ходим при Бойко Борисов, който като божество да реши проблема, няма как да стане тази работа. Няма по-високо ниво, това е нивото”, коментира Валери Симеонов.

„Прави се проверка относно това дали се строи в самия квартал и към момента няма такива. Мисля, че трябва съвместно с държавата да се предприемат по-сериозни мерки, за да може да разрешим по някакъв начин този проблем”, каза кметът на Гърмен Минка Капитанова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини