Бус ленти затапват столичния булевард „Александър Малинов“

Снимка: Олег Попов/Архив

Транспортната комисия гледа днес предложението за въвеждането им

Опасенията на шофьорите са, че така булевардът ще се задръсти още повече

Едно от платната на столичния булевард „Александър Малинов“ да се превърне в бус лента. Такова предложение гледа днес транспортната комисия в Столична община.

Според внесения за разглеждане доклад бус лентите ще обхванат частта на булеварда от „Цариградско шосе“ до ул. „Проф. Александър Теодоров-Балан“.

Тапи по столичния булевард има и сега заради засиления трафик - това е основният път, по който живеещите в „Дружба“ 1, 2 и в частите на „Младост“ могат да стигнат до Околовръстното шосе на столицата. Опасенията на шофьорите са, че новите бус ленти ще причинят още по-големи задръствания.

От друга страна, така би се увеличила скоростта на градския транспорт. „Целта ни е повече хора да използват обществения транспорт“, обясни пред „Труд“ зам.-кметът Дончо Барбалов, който е и вносител на доклада. Той бе категоричен, че предложението предстои да се гледа подробно и от експерти. „Всички искаме бус ленти. Въпросът е да ги направим така, че на хората да им харесва“, обясни още зам.-кметът.

Съветникът от БСП Калоян Паргов също е на мнение, че трябва да се работи в посока подобряване инфраструктурата на градския транспорт. „Младост“ е един от най-големите квартали в София. Затова транспортът там трябва да е на ниво“, обясни той. Според него бус лентите няма да затруднят движението по булеварда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини