Цветанов обвини Кънев - договарял с БСП сваляне на кабинета

ГЕРБ ще обяви кандидата си за президент след юни, обяви зам.-председателят на партията Цветан Цветанов пред БТВ. Той подчерта, че никоя партия не е обявила кандидата си.

В ГЕРБ недоумяват защо в петък лидерът на ДСБ Радан Кънев призова за дясно обединение в подкрепа на издигането на Росен Плевнелиев за независим кандидат-президент.

"Това е част от политическата игра на някои политици и част от това да се отклоним от ежедневието. Президентските избори ще бъдат като всички избори, които идват и заминават. По-важно е политиците да имат отчетност пред избирателите", коментира Цветанов. Той попита защо Кънев не говори за енергийната ефективност и санирането на блокове с държавни пари.

На обвинението на лидера на ДСБ, че Цветан Цветанов е провалил споразумението между Реформаторският блок и ГЕРБ от завист, и защото е дребен човек, Цветанов призова Кънев да дойде и да се премерят, за да се види кой е дребен.

Той дори обвини Кънев, че заедно с БСП иска да свали правителството на Бойко Борисов, и че емоционално е напуснал коалицията, след като са престанали да угаждат на капризите му. По думите му останалите партньори на ГЕРБ в управлението са направили разумни компромиси.

Цветанов отговори и на нападенията на ген. Атанас Атанасов за назначенията в сектор „Сигурност”:

"Самият ген. Атанасов беше политическо назначение, както и Димо Гяуров, който беше юрист и нямаше никакъв опит в сектор „Сигурност”". Той попита защо го провокират само с изказвания на хора от ДПС, а не се пускат репортажи как премиерът открива нови обекти.

Решението на АБВ да оттегли подкрепата си за правителството зам.-председателят на ГЕРБ определи като подготовка за президентските избори и желание за предсрочни избори.

Цветанов отказа да коментира информацията за втори опит за покушение срещу Ахмед Доган (след този на конференцията на ДПС преди три години) с мотива, че това е класифицирана информация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика