Писаха слаб 2,88 на държавата Комплексната оценка е най-ниска от седем години насам

Най-малко 10 човека са в неизвестност след порой в израелската пустиня Негев

Пишат нов закон за търговските марки

Ерик Рубин: Казусът с българските граждани, за които се иска екстрадиция, трябва да бъде решен между правосъдните министерства на САЩ и България

КЕВР може да спре сделката с ЧЕЗ (обзор) Регулаторът решава при продажба на над 20% от капитала на енергийно дружество

Мъж крие 3 години трупа на майка си Засега е обвинен само за измама

Бомбичка разби камера на КАТ Самоделката е от миниум и бронз

1200 деца нарисуваха рицаря в себе си

Откраднатата от Пловдив линейка беше открита пред софийската болница “Св. Анна”

Ген. Боцев: Държим колкото може по-бързо правителството да сключи договора за нов изтребител

Съдът остави в ареста всички от кметската завера в “Младост” Прокуратурата потвърди за четвърти задържан в началото на акцията. Не е свидетел, но е в СРС-тата

Дядо отиде до магазина и изчезна

Задържаха под стража двама дилъри, спипани с хероин и амфетамини

РИОСВ-Бургас отряза зелените за „Иракли“: Съдът се произнесе, няма законово основание за спиране на строителството

Общинската дирекция “Превенции” провежда юбилейна кампания “Не шофирай, ако си пил” Всеки абитуриент - с бележник за разумно поведение на пътя

Кучета тормозят децата от столично училище

Снимка: БТВ

Кучета тормозят децата от 90 СОУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ в столичния ж.к. „Люлин“ 2 – заради липсата на ограда дворът му се ползва за разходка на домашни любимци, предаде БТВ. Родителите се оплакват, че навсякъде има кучешки изпражнения, а децата играят под заплахата да бъдат нахапани.

„Домашните кучета се пускат свободно да тичат в двора на училището, нямат нито намордник, нито каишка“, казва Цветелина, майка, която признава, че всяка сутрин води дъщеря си със страх на училище.

Жената се жалва в столичния инспекторат и в резултат по асфалта в училищния двор се появяват знаци, че кучетата са забранени. Никой обаче не се съобразява с тях.

Вече 25 години училището е без ограда. От управата му са написали десетки писма до общината с молба тя да бъде възстановена.

„Минималната сума, необходима за възстановяване на оградата, е 100 хил. лева. Тя е непосилна за нашия делегиран бюджет“, казва директорката на училището Емилия Иванова.

За кмета на община Люлин Милко Младенов в момента приоритет е санирането на сградата, а за оградата трябва да се погрижи управата на училището.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.