Откриха болно от африканска чума прасе и над Перущица

Задържаха полицай, взел 850 лв. за да скрие призовка за превишена скорост до изтичане на давността

Повдигнаха обвинение на собственика на депото за отпадъци, запалили се под магистрала „Струма“

Меган и Хари замениха Испания с Франция

Президентът Радев назначи бивш лидер на младежкия СДС за началник на кабинета си Годините в синия комсомол липсват в разпространената от "Дондуков" 2 биография на Калоян Методиев

С 630 нови дървета обогати зелената среда Общината в Търговище

Две жени от Каварна станаха жертви на телефонни измами

Потушен е пожарът между софийските села Реброво и Владо Тричков

15-годишно момче е в болница със счупена челюст след побой в Добрич

„Росатом“ подаде заявление за стратегически инвеститор по проекта АЕЦ „Белене“

Започва проверка в Спешния център в Сливен заради смъртта на 7-годишното дете от Сотиря

Два нови социални центъра разкрива община Велико Търново Те ще подпомагат лица с психични разстройства и тежки множествени увреждания

Храните, които не подозирате, че може да съхранявате във фризера Сред тях са ядките, доматеното пюре и кафените зърна

Променят правилата за отглеждане на кучета в Търново по искане на граждани В паркове и градини животните задължително на повод с дължина до 2 метра

Джордж Р. Р. Мартин: Сериалът по „Игра на тронове“ не ми се е отрази добре

Победителката в „Евровизия“ Джамала призна, че песента й е политическа провокация към Русия

Руските журналисти Владимир Кузнецов и Алексей Столяров, известни като „зевзеците“ Вован и Лексус, успяха да накарат украинската певица Джамала да признае, че песента й нарушава правилата на „Евровизия“ и е замислена като провокация към Русия, съобщи temaonline.

В телефонен разговор, в който Вован се представя за съветник на украинския президент Вадим Черниш, певицата Джамала разяснява, че песента й има скрит политически подтекст и всъщност се отнася за присъединяването на Крим към Русия през 2014 г., а не толкова за кримските татари от 1944 г.

Според правилата на „Евровизия“ песните от конкурса не могат да съдържат политически лозунги и политически послания. Мнимият съветник „Черниш“ пита Джамала: „Нямаше ли да е по-добре да кръстиш песента си 2014, щом става въпрос за Крим?“ (04.55′ ). Тя откровено признава:

– „О, тогава песента със сигурност нямаше да попадне на конкурса. Щеше да бъде оценена като политическа акция. Преди два дни се срещнах с ЕBU (Европейският съюз за радио и телевизия) и те много се страхуваха, страшно се страхуваха…Имало е такива опити от Грузия, но те ги изключили, имало е такива опити и от Армения и те също са били изключени. Ако аз съвсем малко бях прекалила и бях казала че ето те всичко ни взеха, ла-ла-ла…ако бяха почувствали дори най-малка агресия, те нямаше да ме пуснат. Това не е арена за политически лозунги“.. Разбира се, има го. Безусловно. Ние с вас го знаем под секрет..Но ако го кажа на глас, те ще свалят тази песен. Трябва да бъдем много мъдри и акуратни“..

„Черниш“ продължава:

-„Да, съгласен…Ами тогава може би след изпълнението няма ли да има някакви политически лозунги като „Слава на Украйна“, „Слава на героите“…А?

– След изпълнението…Какви лозунги? Може нещо..Но в песента е казано повече, отколкото си мислите.

– Най-важното е, че ние знаем за какво е тази песен.

– Да, абсолютно точно. Но и хората знаят, хората разбират.

След това двамата се представят и за министрите на културата на Груция и Молдова и обещават да й ходатайстват и да съдействат на Украйна да получи точки от техните страни, като се обадят на шефовете на телевизиите, които излъчват „Евровизия“. И тя благодари за това.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.