"Адвокат" на полицията се оказа рецидивист със 17 присъди

Районна прокуратура-Пловдив внесе в понеделник в съда обвинителен акт за измами срещу 41-годишния Петко Д. от град Първомай, който се представял за "адвокат" на полицията с цел да набави за себе си имотна облага.

До момента обвиняемият е осъждан 17 пъти, като част от присъдите са за измами. Рецидивистът Петко Д., който в момента се намира в ареста в Смолян, е излязъл за последно от затвора през май 2015 г. Той не се е признал за виновен при разпитите в хода сегашното досъдебно производство. Той е обвинен за престъпления по чл. 211 във връзка с чл. 210 ал.1 т. 1 във връзка с чл. 209 ал. 1 във връзка с чл. 29 ал. 1 от НК, както по чл. 196, ал. 1 т. 1 във връзка с чл. 194 ал. 1 от НК за отнемане на чужди движими вещи - пари, от друго лице с намерението противозаконно да ги присвои.

На 14 юли 2015 г. обвиняемият Петко Д. отишъл със свои познати в Стамболийски, за да ремонтират улуци на къща, но не могли да се срещнат с жената, с която имали уговорка. По пътя Петко Д. срещнал свидетеля Т.К. и закупил последните му домати, които той продавал на зеленчуковия пазар в Стамболийски. Обвиняемият попитал откъде може да се снабди с още от стоката и така разбрал къде е къщата му и че там се намира възрастната съпруга на Т.К. Петко Д. отишъл в къщата, жената отворила и пред нея обвиняемият се представил за длъжностно лице - "адвокат" на полицията и я заблудил, че съпругът й е виновен за настъпило ПТП.

За доказателство й предал уж разпилените на пътя домати. Обяснил на жената, че няма пострадали хора, а само щети и за да не съдят Т.К., било необходимо да даде 240 лв. Силно разтревожена жената дала 240 лв. на Петко Д., който видял в стаята портмонето й, откъдето взел 117 лв. и си тръгнал. Жената разбрала, че е измамена, когато Т.К. се прибрал и обяснил, че не е предизвикал никаква катастрофа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони