Две момичета от социално заведение и чужденец са в болница след катастрофа

Две момичета и гражданин на Афганистан са приети в областната болница в Сливен след катастрофа на 15 май вечерта. Съобщение за произшествието е получено в 21,30 ч. от новозагорското с. Асеновец, съобщиха от ОД на МВР-Сливен.

Тримата са пътували в лек автомобил «Опел астра», управляван от 24-годишен мъж от Асеновец. На територията на селото, след десен завой шофьорът изгубил контрол над волана. Колата се забила в бетонен електрически стълб. При удара не е пострадал единствено водачът. Направеният му тест отчел 0,85 промила алкохол.

Пострадалите момичета са на 13 и 16 години, от местен социален дом. По-малкото е с травма на лакетната става и е настанено за лечение в ортопедията – съобщиха от областната болница. Другото момиче е в неврохирургия, с открита рана на главата. Афганистанецът е с рани по лицето. И тримата са без опасност за живота.

От полицията уточниха, че чужденецът е със статут на постоянно пребиваващ у нас от няколко години. Живее в Нова Загора. Вечерта, когато станал инцидента, той и приятелят му от Асеновец се срещнали с момичетата и ги поканили да се разходят с автомобила – е една от версиите за случилото се. Срещу шофьора се води досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини