Утре ще бъде предимно слънчево, възможно е да превали

През нощта по-значителна облачност ще има над Рило-Родопската област и югоизточните райони. Там на места ще превали, възможно е да прегърми. Минимални температури между 5 и 10 градуса. Утре над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има над Източна България и планинските райони. Само на отделни места, главно в Рило-Родопската област и крайните североизточни райони ще превали краткотрайно. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад. Максималните температури ще са между 17 и 22 градуса, съобщиха от НИМХ към БАН за "Фокус".

Атмосферното налягане ще се задържи без съществена промяна - малко по-високо от средното за май.

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността. В най-северните райони ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще са 17 - 19 градуса. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала, температурата на морската вода е 16 градуса. Над планините ще има и слънчеви часове, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Рило-Родопската област ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

В четвъртък ще преобладава слънчево време; временни увеличения на облачността ще има след обяд, но вероятността за валежи е малка. Сутринта ще е студено, но дневните температури ще се повишат още малко. В петък и събота отново ще има условия за развитие на купесто-дъждовна облачност и краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в Западна България. Повече слънце ще има през втория ден над източните райони. Първия ден вятърът ще бъде с южна компонента и ще бъде и по-топло; втория - вятърът ще се ориентира от изток и температурите слабо ще се понижат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето