Гладиаторът Цимер с грандиозен епос

Композиторът на някои от най-иконичните филмови мелодии за всички времена Ханс Цимер изнесе грандиозен мултимедиен спектакъл в София и заедно с десетки безупречни музиканти, осветители прерфекционисти, виртуози на звука и академици на цветовата драматургия трансформира столичната зала "Арена" в гигантски космически кораб, готов да отплава в междугалактическото пространство като в епоса "Интерстелар".

Музикалните теми от споменатия мегахит "Интерстелар", на които Цимер е автор, бяха само малка, но вълнуваща част от цялото монументално шоу. Носителят на "Оскар", "Златен глобус" и "Грами" зарадва пълната зала с мелодиите от заглавия като "Цар Лъв", "Гладиатор", „Карибски пирати", "Черният рицар", "Шифърът на Леонардо"; "Рейнман"....

Концертът в София е част от историческо за Цимер турне, което той описва като неговата сбъдната мечта. Амбициозната програма включва 37 държави за 60 дни. Въпросът „Какво се случва с филмовата музика, когато я отделим от продукцията, за която е създадена?“ получи своя епичен отговор.

Концертът предложи силен кристален звук, безупречен синхрон, ритъм, прекрасна светлинна драматургия и разкази в цветове. Личеше си, че пред публиката е един от водещите артисти на Холивуд с огромно влияние в популярната култура.

По време на спектакъла свири на банджо, китара, пиано, перкусии, синтезатори и на барабани.

Цимер имаше кратка история за всеки филм, от който представяше тема и на няколко пъти поздрави екзалтираните хора с "благодаря" на български.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини