Aнтикорупционната комисия с иск за 1,163 млн. лева срещу ген. Кирчо Киров

ОИК в Търново откри нарушение на Изборния кодекс в плакатите на Весела Лечева Коалицията БСП за България имат 24 часа да ги подменят

Програмист спечели голямата награда на „Лукойл Клуб“

Министерството на транспорта готви нова концесия за летище Пловдив

СЕМ прекрати предсрочно мандата на директора на БНР Светослав Костов

Грипът увеличава риска от инфаркт 6 пъти

Нови стандарти при административното обслужване ще подобрят обратната връзка с потребителите

Разкриха кражба от дома на британец Единият извършител често гостувал на чужденеца

МВнР провери провокативна карта на Турция, включваща територия на България Не е публикувана от профила на турския военен министър Хулуси Акар, съобщиха от Външно

Цвети Радойчева пя на френски на Парижкия бал

Задържаха дилър и негов клиент в момент на сделка в ж.к. „Красно село“ в София

Съсед сигнализирал за насилие над 4-годишно дете, задържан е таткото

Очакват резултатите от хистологично изследване на Стефан Данаилов

Борисов кацна в Брюксел за участието си в заседанието на Европейския съвет

Дионисий режисира скандал пред синода

Целта е да бъде отменено заседанието на върховния клир

Роднините му ходили да лобират при патриарх Неофит

Хора, близки до архимандрит Дионисий, ще провокират скандали и размирици на днешното мирно бдение пред Светия синод. На заседанието на върховния клир се очаква да бъде решена съдбата на предстоятеля на храм „Св. Александър Невски“. Целта на организирания от Дионисий сеир е да бъде прекратено заседанието на синода, заявиха източници на „Труд“. Кликата на архимандрита ще се внедри със свещи сред миряните, които чрез мълчаливо бдение ще заявят позицията си.

„Ние ще седим кротко и ще пеем църковни песни. Искаме само синодът да вземе най-разумното решение и да накаже справедливо Дионисий“, каза пред „Труд“ журналистът Велислава Дърева. Тя заяви, че се притеснява от сблъсъци с хората на архимандрита, които в неделя в храма „Св. Александър Невски“ засипаха народа с обиди и клевети.

На бдението няма да присъстват божии служители, за да не стават конфронтации. „Ние няма да присъстваме на шествието. Подали сме до Светия синод писмо, в което сме описали каноническите престъпления на Дионисий, и то ще бъде разгледано на заседанието“, заяви пред вестника отец Константин.

Източници на „Труд“ заявиха, че в понеделник майката и лелята на скандалния архимандрит са отишли при патриарх Неофит, за да лобират за Дионисий – молят патриарха да го защити на заседанието на Светия синод днес.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.