Каракачанов категоричен: Ветото трябва да бъде отхвърлено

Ветото на президента днес трябва да бъде отхвърлено, подчерта лидерът на ВМРО и съпредседател на "Патриотичния фронт" Красимир Каракачанов пред "Фокус".

Патриотът смята, че ветото на държавния глава е с предизборна и с пропагандна цел.

„Явно това е част от неговата предизборна кампания. Само че аз мисля, че държавният глава няма право да използва институциите, за да си прави личен пиар и да се гаври с Народното събрание, защото този закон беше приет от мнозинството народни представители”, подчерта Красимир Каракачанов.

„Така заради неговия кеф, защото той си е въобразил нещо, че някой нарушава някакви права, което не е така, върна закона абсолютно популистки, поддавайки се, или по-точно самият той, организирайки и участвайки в една кампания от пет-шест души, които опищяха орталъка да обясняват как представляват българите в чужбина, а всъщност не представляват никого освен себе си“, заяви лидерът на ВМРО.

Според Каракачанов ако президентът се интересува от правата на българите в чужбина, трябва да се застъпи за българското малцинство в Украйна и за над един милион българи в Македония. Той допълни, че ако ГЕРБ и Реформаторският блок се поддадат на президентското вето, Патриотичният фронт няма да продължи да подкрепя това мнозинство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика