Баба глобена с 200 лева, подала фалшив сигнал за пиян даскал в училището на внучките си

Баба от доспаткото село Црънча отнесе акт от 200 лв., защото е подала фалшив сигнал на 112 за това, че един от учителите ходи пиян на работа. Сигналът е бил подаден през октомври миналата година, а причината била, че внучките на Ф.Д. не искали да ходят на училище и затова казали на баба си, че не учителят им влизал пиян в чат и затова не искали да влизат в часовете му, предаде "Дарик".

Загрижената баба подала сигнала около 9.00 часа на 23 ноември миналата година. На място били изпратени полицаи, за да проверят сигнала. Оказало се, че въпросният учител, който бил набеден в сигнала, въобще не е бил в онзи момент в сградата на учебното заведение.

Униформените потърсили за обяснение и бабата, която подала сигнала, тъй като за тях той е фалшив, като те съответно й съставили акт за нарушението в размер на 200 лв.

Възрастната жена обжалва решението на началника на полицейския участък в Доспат. На този етап Районен съд - Девин е отменил наказателното постановление. Решението може да бъде обжалвано пред Административен съд - Смолян.

Коментари

Задължително поле