Даниел Вълчев: Плевнелиев е сериозно кандидатура на управляващото мнозинство

"Управляващото мнозинство не се ограничи с промени само около ветото на президента, бяха коригирани още няколко неща", заяви Даниел Вълчев от ДБГ пред БНТ.

"Няма конституционни основания да ограничим правомощията на хората да гласуват, поддържането на двойно гражданство не е проблем - такова е българското законодателство", допълни Вълчев.

Вълчев смята, че не трябва да бъде ограничавано правото на българите в чужбина да гласуват, както при местните избори, където хората гласуват според мястото, в което пребивават.

Според него антикорупционният закон е крайъгълен камък, който ще покаже дали ДБГ ще продължи да подкрепя правителството.

"Росен Плевнелиев е сериозна евентуална кандидатура за президент, подкрепен от управляващото мнозинство", коментира Вълчев. Той допълни, че действията на Радан Кънев подкопават авторитета на Плевнелиев и е много вероятно Реформаторският блок да издигне 2 кандидати за президент, единият от които ще е Радан Кънев. "Това не бива да се случва", допълни Даниел Вълчев и призова за единна кандидатура на управляващото мнозинство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика