Учени откриха ген, който предизвиква непоносимост към алкохола

Пловдивското земетресение усетено и в Благоевград

Кандидати без образование напират за приемни родители

Кола удари ученик в Шумен

Уютният огън в камината е вреден за здравето

Земетресението край Асеновград – второ по сила в света

Разкриват 500 работни места в Шуменско

Възрастен мъж би брат си с брадва

Четирима се спасиха от горяща къща в Карнобат

Издирват болен, напуснал дома в Лозево

43-годишен от Германия дойде да си търси интернет булката, на която превел 25 000 евро Булката обещавала да му пристане, но не заминала при него

Служители на СДВР задържаха 34-годишен крадец на велосипед На многократно осъждания за кражби Ц.С. е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Пиян 17-годишен младеж открадна камион

Земетресения със сила над 4 по Рихтер край гръцките острови Закинтос и Крит

Кметът на старата столица и посланикът на Англия обсъдиха АМ Велко Търново-Русе

Унгария и България не са съгласни с предложението на ЕК относно приема на мигранти

Външните министри на България и Унгария единодушно са обявили за неприемливо предложението на Европейската комисия , което предвижда финансови санкции за държавите, отхвърлящи задължителните квоти за разпределение на бежанци.

Петер Сиярто и Даниел Митов са провели двустранни дискусии в сряда в София по време на срещата на министрите на външните работи от Съвета на Европа, пише Gazeta Prawna, цитиран от “Фокус”.

„Двамата външни министри се съгласиха, че предложението на Европейската комисия, което предвижда финансови санкции за държавите, отхвърлящи задължителните квоти за разпределение на бежанци, не е приемливо. Те споделят позицията си и по въпроса, че защитата на външните граници следва да бъде основна и най-важна задача“, се посочва в съобщение на Министерството на външните работи на Унгария.

В документа се подчертава, че министрите също са се съгласили, че Европейската комисия не може да ограничава правомощията на държавите-членки на ЕС или да застрашава техния суверенитет.

На 4 май Европейската комисия предложи реформа на политиката на ЕС в областта на предоставянето на убежище, която предвижда въвеждането на постоянна квотна система за разпределение на бежанци.

Държавите, които не искат да приемат бежанците, могат да откажат за една година, но в замяна ще трябва да платят 250 хиляди евро за всеки бежанец, които не приемат.
Полша и другите страни от Вишеградската четворка категорично отхвърлиха това предложение.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете